maanantai 24. helmikuuta 2014

"Esittelyssä makuuhuone"

Olisin tietysti voinut esitellä kellarin, joka viime postauksen pääosassa oli...mutta, taidanpa jättää esittelyn odottamaan siihen asti kunnes itse remontti alkaa.

Kävin vanhoja kuva-albumeita läpi ja törmäsin makuuhuoneen ennen-jälkeen kuviin. Niin esittelen sen nyt teillekin.

Makuuhuoneita talossa on alunperin ollut kaksi. Yksi suhteellisen iso+vaatehuone, ja toinen todella iso ja sen yhteydessä myös todella iso vaatehuone.

Nykyään meiltä löytyy kolme makuuhuonetta, eikä yhtään vaatehuonetta. Vaatehuoneet otettiin osaksi asuintiloja.

Minä kuulun siihen ihmisryhmään joka piilottelee tavaroita, "Poissa silmistä, poissa mielessä"! Kuulostaako tutulta?!

Jos sinulla on tavara, tai siis tässä tapauksessa monia tavaroita...etkä oikein osaa päättää pitäisikö niistä luopua vai säästää, voi ne pistää "mappi ööhön" eli vaatehuoneeseen. Eihän sinne kukaan (ainakaan vieras) katso!

Kun ei vaatehuoneita enää ole, on ollut pakko opetella luopumaan jostakin. Tavarat ei enää huku niin helposti ja oma mielikin on hiukan paremmassa järjestyksessä. Tai ainakin luulisin näin.

Nämä kolme huonetta ovat kokeneet useampiakin muodonmuutoksia, tapetin, maalin, huonekalujen järjestyksen ja asukkaiden osalta.

Pojat ovat välillä olleet omissa huoneissa ja yhteisessä huoneessa. Välillä Eetulla on ollut oma huone, jolloin kaksi keskimmäistä ovat olleet samassa huoneessa ja niin edelleen.

Oikein mikään järjestely ei tuntunut toimivalta.

Kesällä 2012 päätimme, että me vanhemmat siirrymme nukkumaan tuohon pienempään "yksiöön" jossa ei ole ikkunaa...emmehän me kuitenkaan aikaa siellä vietä päivällä ja näin olleen ikkunattomuus ei juurikaan häiritse. Pojat siirtyivät isoimpaan huoneeseen kahdestaan ja pikkuneiti Inga sai "keskimmäisen" huoneen itselleen.

                                                          Tässä huone ennen remonttia!



Remontti alkoi vanhan väliseinän purkamiselle, tuo vanha seinä tehtiin pari vuotta aiemmin. Se tehtiin kiireellä, kun piti äkkiä saada alkuperäinen jättihuone jaettua kahteen erilliseen tilaan.  Vanhassa väliseinässä oli pieni "pleksi-ikkuna", joka ei ensinnäkään ollut nätti...eikä tuonut valoa toisesta makuuhuoneesta juuri ollenkaan.

Pohdimme pitkään mitä tilalle keksitään, että huoneeseen tulisi edes hiukan päivänvaloa...mutta niin, että tietynlainen yksityisyys säilyisi.

Tähän lopputulokseen tulimme
valintaan voi olla tyytyväinen!
ja oli kiva päästä kokeilemaan jotain uutta, lasitiiliä olin aiemmin vain ihastellut muiden kodeissa. Asentaminen oli helppoa, ostimme lasitiilten lisäksi lisäpaketin jossa tuli mukana asennus"liima" ja tiilien väliin/sivuille tulevat asennus"listat". Hyvin on tiilet pysyneet paikallaan...ainakin nyt tähän päivään asti!
 
 
Jokaiseen kunnon makkariremppaan kuuluu tapetin repimistä, voi luoja että vihaan sitä. Mikään ei ole yhtä ärsyttävää. Etenkin jos sitä tapettia on useampi kerros, eri vuosikymmeniltä ja urakkaan kuuluu sen lisäksi pari kerrosta vanhaa maalia jotka on sivelty tapetin päälle!




Arvata saattaa, että tähän kului aikaa ja hermoja.

lopputulokseen en ollut sittenkään ihan tyytyväinen, mutta pakko se on itselleen myöntää ettei vanhasta saa uutta vaikka kuinka yrittäisi. Helpompi olisi varmaan ollut jos olisi repinyt vanhat seinälevyt kokonaan irti ja uudet tilalle. Päätimme nyt kuitenkin pärjätä vielä vanhojen kanssa.

Tapetin repimisen jälkeen, seinät siistittiin ja tasoitettiin. Vedin myös pohjamaalin alle.

Katto paneloitiin mdf hopeasaarnilla.

Tapettia valitessa vaihtoehtoja oli muutamia ja jotenkin se valitseminen on aina yhtä vaikeaa. Nyt kuitenkin haluttiin jotain helmiäisenhohtavaa. Kolmelle seinälle tuli yksivärinen tapetti ja päätyseinälle tehosteeksi kuviotapetti. Valinta on osoittautunut hyväksi...vielä kertaakaan ei ole tullut sellaista oloa, että jotain pitäisi muuttaa. Itseasiassa tämä makuuhuone on sarjassamme ensimmäinen, joka todella osui valinnoillaan nappiin. Listoiksi valitsimme koristeellisempaa puulistaa, joka on myös leveämpää kuin nuo peruslistat. Lattiasta kattoon ulottuvat kulmalistat tuovat huoneeseen sen kaipaamaa lisäryhtiä ja ilmettä.

Unet ovat olleet levollisia, joten lopputulokseen on pakko olla tyytyväinen!

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti