perjantai 21. helmikuuta 2014

"tuu kattoon kattoon"

Oltiin jo pitkään puhuttu siitä, miten eteisen keskeneräinen katto ja olohuoneen katto pitäisi uusia.

Eteisen kattohan jouduttiin repimään auki siinä kohtaa, kun keittiötä alettiin laajentamaan. Sellainen se katto on sitten siitä lähtien ollut....keskeneräinen. Taskunlampun valossa, sitä on aamuisin etsitty koululaisten tumppuja ja pipoja eteisen laatikostosta.

Vuodenvaihteessa HRaJ lähti kolmen viikon työmatkalle pohjoiseen, kotoa irtautuminen teki ilmeisen hyvää motivaatiolle. Palatessaan kotiin ja uutta intoa puhkuen, eräänä iltana eteiseen alkoi ilmestyä pitkään autotallissa levänneitä työkaluja.

Viikossa oli eteinen ja olohuone siinä kunnossa, että sähkömies pääsi vetämään johdot spoteille ja kattolampuille.


Nyt jälkeenpäin harmittaa, kun en tajunnut ottaa alkuperäisestä katosta kuvaa. Koko remontti alkoi niin nopeasti, että se vaan jotenkin unohtui. Valkoinen Haltex-kattohan tuo oli....Niinkuin varmaan monissa muissakin 60-luvun taloissa.

Tästä sen sijaan otin kuvan, Kansan Uutiset vuodelta -61. Sivun palasia löytyi lautojen/rimojen välistä. Elokuvatarjontaa 60-luvulta.
 

Kun sähkömies oli vetänyt johdot, oli taas vuorostaan meidän vuoro. Siinäpä sitä lätkittiin paneelia kattoon, hopeasaarni on väri. Alku aina hidasta, mutta kun vauhtiin pääsee niin kyllähän se etenee nopeasti.


 
Viikon verran varattiin aikaa uuden katon tekemiselle, meidän kohdalla on aina hyvä sopia joku deadline...hommat etenee ripeämmin. Olimme siis sopineet sähkömiehen kanssa päivän jolloin tulee kytkemään valot.
 
Eteiseen tuli "käytävälle"  yhteensä kahdeksan pientä upotettua spottia, ja "aulaan" kaapiston yläpuolelle kolme valoa. Yleisvaloa antamaan tuli yksi kattovalaisin. käytävän kahdeksan valoa syttyy omasta katkaisijastaan ja ne syttyvät ja sammuvat kaikki kerralla.
 
Aulan valot ovat kruunukytkennällä, eli saa palamaan joko pelkän kattovalon, tai kolme spottia....tai kaikki samaan aikaan.
 
Olohuoneeseen tuli ikkunaseinille yhteensä 11 spottia. Näiden lisäksi samoin kuin aulassa, on  kattovalaisin. Kattolamput olohuoneessa ja aulassa ovat samanlaiset, olohuoneen lamppu on vain asteen verran isompi halkaisijaltaan.

 
Kattovalaisimet on vieneet mun sydämen ihan täysin, ilman valoa ne ovat kuin korut...ja valon kanssa "kristallit" tekevät kauniit säteet kattoon. Ingan sanoin "meillä on oma aurinko".

 
 
 
Keittiöremontin jälkeen, tämä muutos on ollut yksi ihanimmista. Voisi kattoo kattoon ihan vaan paremman tekemisen puutteessa. Uusi katto myös heijastaa valoa ihan erilailla, kun vanha mattapintainen haltex-levy.
 
Pitkän pimeän jälkeen tuli valkeus!
 
 
 




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti